Informatie voor begeleiders

Wil jij iemand begeleiden op ABCDate? Hier lees je wat dat inhoudt:

 • Je bespreekt met de deelnemer wat hij of zij zou willen met ABCDate. Tip: bekijk samen eens de informatie onder ‘Meer uitleg’. Deze informatie geeft veel stof voor gesprekken over vriendschappen, relaties, grenzen en wensen.
 • Je helpt de deelnemer zo veel als nodig met het aanmaken van een profiel en met het verkennen van ABCDate. Wijs je deelnemer in ieder geval op de Helpdesk en op de ‘Niet OK’ knop.
 • Je bespreekt af en toe met de deelnemer hoe het gaat op ABCDate.
 • Als de deelnemer op de ‘nodig uit’ knop drukt om iemand te ontmoeten, of als iemand jouw deelnemer uitnodigt, krijg jij een automatisch mailtje.
 • Als de uitnodiging geaccepteerd wordt, krijg je weer een mailtje. Hierin vind je de contactgegevens van de begeleider van de andere deelnemer. Organiseer met jouw deelnemer en de begeleider van de andere deelnemer een ontmoeting.
 • Ga mee met de deelnemer naar de eerste ontmoeting. Geef ter plekke zoveel begeleiding als nodig is. Misschien is het voldoende als je enkele meters verderop wacht. Of misschien heeft jouw deelnemer hulp nodig om een gesprek met de andere deelnemer te hebben
 • Mocht je deelnemer het prettig vinden, kan hij of zij deelnemen aan een begeleide ontmoetings- of thema-avond. Schat in of de deelnemer jouw begeleiding nodig heeft voor of tijdens deze avond.
 • Als er iets niet goed gaat met je deelnemer (bijvoorbeeld bij pesten), nemen we contact op met jou.
 • Het is mogelijk om een tweede begeleider toe te voegen. Geef dit door via info@abcdate.nl of het contactformulier.
 • Het is mogelijk om een mantelzorger van de deelnemer toe te voegen. Meer informatie en een aanmeldformulier vind je hier.
 • Als je je deelnemer niet langer kunt begeleiden, geef je je vervanger door via info@abcdate.nl of het contactformulier.

Ben je bereid op deze manier de deelnemer te begeleiden? Fantastisch! Meld je dan hier aan.
Het is mogelijk dat we telefonisch contact met je opnemen als we nog vragen hebben over de aanmelding.

NB Je aanmelding als begeleider wordt alleen geaccepteerd als de organisatie waar je bij werkt een licentie heeft afgesloten met ABCDate. Weet je dit niet zeker? Vraag het ons via info@abcdate.nl

Wil jij meer weten over relaties, omgaan met elkaar of opkomen voor jezelf? Of wil jij weten hoe ABCDate werkt, wat je er allemaal kan doen en wat je beter niet kan doen? 

Meer uitleg

ABCDate op Facebook ABCDate op Twitter ABCDate op Linkedin ABCDate op Instagram

Wil jij meer weten over relaties, omgaan met elkaar of opkomen voor jezelf? Of wil jij weten hoe ABCDate werkt, wat je er allemaal kan doen en wat je beter niet kan doen? 

Meer uitleg

ABCDate op Facebook ABCDate op Twitter ABCDate op Linkedin ABCDate op Instagram