Corine en Ingrid zijn vriendinnen geworden


“Het is fijn om nu een vriendin in de buurt te hebben”

Tekst en fotografie door Chantal van der Poel

“We wonen 1 kilometer van elkaar vandaan!”, zegt Corine lachend. Toen ze begin april op ABCDate ging had ze niet gedacht zo dichtbij een nieuwe vriendin te vinden. Nu drinken ze gezellig een kopje thee samen in het appartement van Ingrid en vertellen ze over hun vriendschap die op ABCDate is ontstaan.

Ingrid is een paar jaar geleden verhuisd. Ze werkt en heeft leuke contacten op haar nieuwe woonplek maar een vriendin miste ze nog in haar leven. Dus toen ze van haar begeleider een folder van ABCDate kreeg, besloot ze om lid te worden.

Overleden vriendin

Ook Corine ontving de folder over ABCDate van haar begeleider. Corine had gelijk interesse. Een jaar daarvoor was een goede vriendin van Corine overleden. Als ze er over verteld, schieten de tranen in haar ogen. Het is een vriendschap die voelbaar gemist wordt.

Dit was dan ook de reden voor Corine om op ABCDate te gaan, ze wil graag nieuwe vrienden leren kennen. Haar begeleider hielp haar bij het aanmaken van een profiel op ABCDate en vervolgens keek Corine op de app wie er bij haar in de buurt nog meer lid zijn van ABCDate.

Kennismaken

Corine trof daar het profiel van Ingrid. Een vrouw die slechts op 1 kilometer afstand van haar woont en die ook graag nieuwe vriendschappen wilde vinden. Corine was gelijk enthousiast en besloot om Ingrid een bericht te sturen. “Ik wil graag met jou kennismaken” zette Corine in dit bericht.

Daarna wachtte ze op een antwoord. Het duurde best een tijdje voordat Corine iets op haar bericht terug hoorde en ze vroeg zich af waarom het zo lang duurde. Toch kwam er uiteindelijk een berichtje terug van Ingrid. Het leek Ingrid leuk om samen kennis te maken.

Hulp van begeleiding

De begeleiding hielp hen bij het maken van een afspraak. Niet veel later zaten Corine en Ingrid samen in een gezellige eetgelegenheid aan het water in Bergen op Zoom. Het klikte gelijk. Het bleef niet stil tijdens het gesprek. Samen kletsten ze volop en ook de man van Corine besloot nog even aan te sluiten.

Ze hadden het zo gezellig met elkaar dat ze vervolgens ook nog samen een broodje kroket aten en boodschappen gingen doen. Zo duurde hun eerste afspraak gelijk een halve dag. “Het voelde gewoon goed.”, zegt Ingrid. “Ik was daarom ook helemaal niet zenuwachtig”.

Vriendschap om de hoek

Inmiddels zijn er al meerdere afspraken geweest en zijn ze aan het ontdekken hoe de vriendschap zich verder ontwikkeld. “Het is fijn om nu een vriendin in de buurt te hebben”, zegt Corine vrolijk.

Aan de opgetogen blik waarmee ze deze woorden uitspreekt, is af te lezen hoe groots de waarde van vriendschap is. Soms is een nieuwe vriendschap gewoon om de hoek te vinden.

Met ABCMaatje maak je snel en veilig nieuwe vrienden.