Terug naar boven

Hoe werkt de website en de app?

Website & app

ABCDate kan gebruikt worden via de website en de app. De app kan gedownload worden op een telefoon of tablet via de app store of play store. De website en de app werken hetzelfde. Het voordeel van de app is dat je een melding krijgt bij nieuwe berichtjes. En je kan bij de app een chatberichtje inspreken, dit berichtje wordt dan automatisch omgezet naar tekst.

Inloggen en uitloggen

Ik heb geen inloggegevens, hoe kan ik inloggen?

Je kan inloggen op ABCDate als je een profiel hebt. Als je nog geen profiel hebt moet je je eerst aanmelden op ABCDate. Je kan je aanmelden op ABCDate als je 18 jaar of ouder bent en een verstandelijke beperking hebt. Ook moet de zorgorganisatie waar je begeleiding van krijgt afspraken met ons hebben. Wil je weten of jouw zorgorganisatie afspraken met ons heeft? Bekijk dan de zorgkaart. Aanmelden op ABCDate gaat via je begeleider.

Waarom kan ik me alleen aanmelden via mijn begeleider?

We willen zeker weten dat iedereen die op ABCDate zit, ook echt is wie hij zegt dat hij is. Doordat de inschrijving via jouw begeleider gaat, kunnen er niet zomaar mensen in ABCDate die daar niet thuis horen. De begeleider kan je ook helpen met het gebruiken van ABCDate en bij het maken van en afspraak.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Als je je wachtwoord ben vergeten kan je bij de inlog pagina klikken op 'Wachtwoord vergeten?'. Je ontvangt dan van ons een mailtje om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Heb je de mail niet ontvangen? Kijk dan in je ongewenste mailbox.

Uitloggen

Je kan altijd uitloggen op ABCDate door op de knop 'Uitloggen' te klikken. Als je ABCDate via de app gebruikt hoef je niet steeds uit te loggen, maar kan je de app afsluiten. Als je de app dan weer opent dan hoef je niet eerst in te loggen.

Profiel

Profiel invullen

In je profiel kan je alles kwijt over jezelf wat je met anderen wilt delen. Je kan bijvoorbeeld aangeven wat je hobby's zijn, of wat jij leuk vindt om op tv te kijken, maar ook wat je eigenschappen zijn. Zo kunnen andere deelnemers jou alvast wat beter leren kennen. En jij kan dus ook profielen van andere deelnemers bekijken en lezen.

Waarom postcode

We vragen bij het aanmelden om een postcode. Dit doen we om de afstand tussen jou en andere deelnemers uit te kunnen rekenen. Zo kan je ook op zoek gaan naar deelnemers die bij jou in de buurt wonen. Je ziet dan hoeveel kilometer iemand bij jou vandaan woont. De postcode zelf is niet zichtbaar voor andere deelnemers.

Profielfoto

Je kan een leuke profielfoto van jezelf uploaden. Dan kunnen andere deelnemers zien met wie ze contact hebben. En jij kan dus ook van andere deelnemers de profielfoto zien. Wil je eigenlijk meer foto's uploaden? Goed nieuws, want dat kan!

Profiel tijdelijk niet weergeven

Wil je een pauze op ABCDate? Dat is mogelijk door je profiel op 'Tijdelijk niet weergeven' te zetten. Dan ben jij niet zichtbaar voor andere deelnemers. Andere deelnemers kunnen je dus ook geen chatberichtjes sturen. Wil je toch weer op ABCDate? Dan kan je je profiel op 'Weergeven' zetten. Zodra je inlogt op ABCDate kan je dit direct aanpassen.

Leden

Bij leden kan je aangeven waar je naar op zoek bent op ABCDate voor vriendschap, liefde en een beweegmaatje. Waarbij het hartje staat voor liefde, het rondje voor vriendschap en het gewicht voor een beweegmaatje. Je kan hier aangeven of je op zoek bent naar mannen, vrouwen of misschien wel beide. Ook kan je aangeven hoe ver iemand bij jou vandaan mag wonen en hoe oud iemand mag zijn. Dan zie je gelijk de andere deelnemers die bij jou passen en dit andersom ook zoeken!

Chatten

Tekst inspreken

In de app van ABCDate kan je een chatberichtje inspreken, deze tekst wordt dan automatisch omgezet naar tekst. Hiervoor kan je drukken op de microfoon in de chat. Dit is alleen mogelijk in de app en niet op de website.

Tekst uitspreken

Je kan alle chatberichten laten uitspreken door te drukken op de geluidsknop.

Emoji's

In de chat kan je gebruik maken van leuke emoji's bij je chatberichten. Deze kan je vinden onder de knop 'Emoji's'.

Hulpzinnen

Weet je even niet hoe je een chatberichtje kan starten of wat je nog aan de ander kan vragen? Dan kan je gebruik maken van de hulpzinnen in de chat. Deze kan je vinden onder de knop 'Hulpzinnen'.

Favoriet maken

Je kan andere deelnemers via de chat favoriet maken. Degene die je favoriet maakt kan je dan makkelijk terug vinden bij de favorieten pagina.

Uitnodigen

Heb je leuk contact met iemand en zou je diegene graag in het echt willen ontmoeten? Dan kan je op de 'Nodig-uit' knop drukken in de chat. Je kan dan aangeven of je iemand wilt uitnodigen voor een gewone afspraak of een beweegafspraak. Je begeleider kan je dan helpen bij het maken van de afspraak.

Blokkeren

Mocht je niet meer willen dat een andere deelnemer jou een berichtje kan sturen dan kan je iemand blokkeren. Dit kan je doen door op de knop 'Blokkeren' te drukken. Voordat je iemand blokkeert is het aardig om diegene uit te leggen waarom je niet meer verder wil kletsen.

Niet OK

Gebeurd er iets in de chat waarbij jij je niet prettig voelt? Druk dan op de 'Niet-OK' knop. Dan ontvangt de Helpdesk hier een melding van. Ze kunnen dan met je meekijken en je helpen. De Helpdesk is elke dag aanwezig van 07.00 tot 23.00 uur.

Gesprek verbergen

Je kan chatgesprekken verbergen door op de knop 'Verberg' te drukken. Dat verdwijnt het gesprek uit de chat. Als jij of de andere deelnemer weer een berichtje stuurt, komt het gesprek weer tevoorschijn. Je kan geen gesprekken verwijderen!

Kalender

Aanmelden en afmelden

Op de Kalender van ABCDate staan al onze leuke activiteiten. Voor elke activiteit kan je je aan-en afmelden. Dit kan je doen door op de knop 'aanmelden' of 'afmelden' te drukken. Als je je hebt aangemeld voor een activiteit ontvangen jij en je begeleider van ons een mailtje met de bevestiging van de aanmelding. En jij en je begeleider ontvangen ook een mail als je je hebt afgemeld voor een activiteit.

Informatie

Alle informatie voor de acitiviteit vind je op de Kalender. Je kan hier vinden wanneer, hoe laat en waar de activiteit is. Maar je kan bijvoorbeeld ook zien wie zich nog meer hebben aangemeld voor de activiteit en wat we gaan doen!

Prikbord

Berichten plaatsen

Wil je een leuk berichtje plaatsen die gelezen kan worden door alle deelnemers op ABCDate? Dan kan op het Prikbord van ABCDate. Deelnemers kunnen dan reageren op je bericht of je bericht liken. Jij kan ook reageren op berichtjes van anderen. Je kan hier bijvoorbeeld vertellen wat je in het weekend hebt gedaan, of wat je hebt gekookt, maar je kan ook een vraag stellen aan andere deelnemers. Bij deze berichtjes kan je ook altijd een leuke foto uploaden.

Niet OK

Als jij een berichtje op reactie op het Prikbord ziet staan wat je vervelend vindt, bijvoorbeeld als iemand vervelend tegen jou doet. Dan kan je op de 'Niet-ok' knop drukken. De Helpdesk kan dan met je meekijken en je hierbij helpen.

Veiligheid en ondersteuning

Helpdesk

De Helpdesk van ABCDate is elke dag aanwezig van 07.00 tot 23.00 uur. Zij zijn er om jou te helpen op ABCDate als je vragen hebt of als er iets gebeurd wat je niet fijn vindt. Je kan in de chat van ABCDate altijd een berichtje sturen naar de Helpdesk met vragen. En als je je niet prettig voelt in een gesprek kan je op de 'Niet-OK' knop drukken. De Helpdesk kan dan met je meekijken en je helpen!

Veiligheid

We vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt op ABCDate. Daarom hebben we ook een aantal huisregels opgesteld hoe we met elkaar omgaan op ABCDate. Daarnaast is het goed om elkaar eerst beter te leren kennen via ABCDate, mocht er dan iets zijn dan kan de Helpdesk of jouw begeleider je hierbij helpen. Als het contact buiten ABCDate plaats vindt wordt kunnen we je helaas niet helpen.

Privacy

Wat ziet mijn begeleider?

Op ABCDate kan je zelfstandig gebruik maken van de website en de app. Je begeleider kan niet meelezen met je chatgesprekken. Je begeleider kan je hier natuurlijk wel bij helpen als jij dat fijn vindt. En je begeleider krijgt een mail als je iemand hebt uitgenodigd voor een ontmoeting en als je je hebt aangemeld of afgemeld voor een activiteit.

Privacy ABCDate

Hier vind je de privacybepalingen voor het gebruik van ABCDate.